O potrawach świątecznych
Napisano naprawdę wiele atrakcyjnych poradników i książek o gotowaniu potraw świątecznych. Stare i bardzo dobre potrawy opisane są w książce Lucyny Ćwierczakiewiczowej. W jej książce jest naprawdę wiele potraw świątecznych, które można przyrządzić przy okazji przygotowań do wieczerzy świątecznej. Ta autorka uznawana jest za jedną z głównych, które w XIX wieku przygotowywały poradniki kulinarne.
Warto już dziś zapoznać się z atrakcyjnymi przepisami świątecznymi, które zaprezentowano w jej poradnikach. Zawarte są tam opisy potraw świątecznych a także sposoby ich przygotowania. Można przeczytać jak przygotować potrawy i zestawy potraw na Boże Narodzenie, na Wigilie a także na Wielkanoc. Warto zapoznać się zatem z przepisami na mazurki, strucle, makowce, a także serniki, szarlotki a także torty oraz desery, które przyrządza się z owoców, galaretek oraz bitej śmietany i pysznych dodatków. Pyszne są baby wielkanocne, mają wspaniały wygląd i złożone są z miksu naprawdę wspaniałych owoców, takich rodzynki, owoce kandyzowane oraz owoce świeże